23 mei 2024Nieuws

DE NIEUWE MINI JOHN COOPER WORKS MAAKT ZIJN DEBUUT

Nieuwe MINI JCW

MINI-liefhebbers en motorsportfans kijken vol spanning uit naar de langverwachte introductie van de nieuwe MINI John Cooper Works. Dit jaar maakt deze krachtige nieuwe MINI zijn debuut tijdens de prestigieuze 24-uursrace van de Nürburgring, een van de meest uitdagende uithoudingsraces ter wereld. Gedurende deze intense race van 24 uur zullen coureurs en teams de beruchte Nürburgring-Nordschleife proberen te bedwingen.

 

De nieuwe benzine-aangedreven MINI John Cooper Works is opvallend gehuld in een op maat gemaakte camouflage, ontworpen door het MINI Design Team. Dit ontwerp eert het iconische rood-witte kleurenschema dat in de jaren 60 kenmerkend was voor klassieke Mini’s in de autosport.

 

De wereldpremière van de nieuwe MINI John Cooper Works staat gepland voor de herfst van 2024 en markeert een belangrijke mijlpaal in MINI’s toewijding aan innovatie en erfgoed. De nieuwe serie, ontwikkeld om de grenzen van snelheid en wendbaarheid te verleggen, zal beschikbaar zijn in zowel benzine- als volledig elektrische versies.

 

Als eerbetoon aan Mini’s historische overwinning van de Mini Cooper S tijdens de Rallye Monte Carlo in 1964, precies 60 jaar geleden, is de raceauto voorzien van een opvallend "37" logo. Dit embleem herdenkt deze mijlpaal en is een hommage aan MINI’s rijke autosporttraditie.

 

De MINI John Cooper Works #317 wordt ingezonden door het particuliere raceteam uit Nürburg, Bulldog Racing, en neemt deel aan de SP 3T-categorie. Deze MINI Twin-Power Turbo-raceauto, bekend als de “MINI John Cooper Works PRO”, vertegenwoordigt een perfecte combinatie van iconisch design, betrouwbaarheid en de door Bulldog Racing op het circuit geteste expertise.

 

Daarnaast doet ook de zwarte handgeschakelde MINI John Cooper Works #474 mee, die vorig jaar tijdens de 24 uur van de Nürburgring een podiumplaats behaalde. Hiermee bewees hij zijn veerkracht tegen sterke concurrentie in de VT-2-categorie en verstevigde hij zijn status in deze uithoudingsrace.

 

Naarmate de verwachtingen voor het debuut toenemen, kunnen zowel MINI-fans als autoliefhebbers zich verheugen op een spectaculaire demonstratie van de nieuwe MINI John Cooper Works tijdens de 24 uur van de Nürburgring van 1 juni tot 2 juni 2024.

 

 

Neem contact met ons op