23 okt 2023Nieuws

De nieuwe MINI Countryman SE ALL4

Countryman SE All4

GESCHIKT VOOR ELK TERREIN EN 100% ELEKTRISCH

De gloednieuwe volledig elektrische MINI Countryman SE ALL4 ademt avontuur in al zijn vezels. Deze elektrische familie-crossover straalt zelfverzekerdheid uit en vormt een betrouwbare metgezel voor wie graag nieuwe paden verkent, ongeacht het terrein. Met zijn krachtige ALL4-vierwielaandrijving, geavanceerde rijhulpsystemen en deels geautomatiseerde Level 2-autonome rijfuncties, garandeert deze elektrische alleskunner grip, beheersing en die unieke Go-Kart sensatie, waar je ook rijdt. Dankzij een indrukwekkende elektrische actieradius van maar liefst 433 kilometer* (WLTP) vormen lange ritten geen enkel probleem. De marktintroductie van de MINI Countryman SE ALL4 vindt plaats in mei 2024.

MEER OVER DE NIEUWE MINI COUNTRYMAN
Countryman SE All4

HET DESIGN VAN DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN

De nieuwe generatie MINI Countryman is een staaltje van modern minimalisme met strak vormgegeven oppervlakken en bredere wielkasten. Dit geeft het model een robuuste uitstraling, vooral in de vorm van de MINI Countryman SE ALL4. Bovendien heeft deze alleskunner flink wat centimeters bijgeteld in vergelijking met zijn voorganger: hij is nu zes centimeter hoger en dertien centimeter langer. Dit betekent dat het grootste MINI-model ooit meer binnenruimte biedt dan ooit tevoren. Met een indrukwekkende bagageruimte van maximaal 1.450 liter, met de achterbank neergeklapt, is het vervoeren van grote ladingen een fluitje van een cent. Kenmerkend voor het ontwerp van de MINI Countryman SE ALL4 zijn korte overhangen, een korte motorkap, een lange wielbasis, verzonken portiergrepen, het ontbreken van omlijsting van de wielen, grote wielen en grote raamoppervlakken voor maximale lichtinval in het interieur. Daarnaast wordt het cross-overdesign extra versterkt door de verticale oriëntatie van de carrosseriedetails.

Countryman SE ALL4 Interieur

DE PRESTATIES VAN DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COUNTRYMAN

De nieuwe MINI Countryman SE ALL4 is een duidelijk voorbeeld van elektrische kracht, met twee indrukwekkende elektromotoren die samen een systeemvermogen van 230 kW (313 pk) en een systeemkoppel van 494 Nm leveren. Dankzij deze spierkracht sprint de MINI Countryman SE ALL4 in slechts 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u, met een topsnelheid van 180 km/u.De krachtige batterij heeft een ruime energie-inhoud van 66,45 kWh*, wat resulteert in een verbluffende actieradius van maximaal 433 kilometer (WLTP). Met een snellader van 130 kW gelijkstroom (DC) kun je de batterij in minder dan 30 minuten opladen van 10 procent tot 80 procent. En het wordt nog beter - je kunt het laadproces eenvoudig optimaliseren via handige instellingen die toegankelijk zijn via de MINI-app.

Vertrek in alle comfort door je laadsessie in te plannen op een vooraf bepaalde tijd en je interieur voor vertrek te verwarmen of te koelen met de preconditioneringsfunctie. Voor de allereerste keer is de nieuwe MINI Countryman SE ALL4 compatibel met het Plug & Charge-systeem. Dit slimme systeem herkent openbare laadstations zonder extra autorisatie en start automatisch het laadproces bij geschikte laadpunten, waardoor je reis soepeler dan ooit verloopt.