21 jan 2024Nieuws

De nieuwe MINI Cooper SE John Cooper Works

MINI Cooper SE JCW

Volledig elektrisch in een sportieve look

De volledig elektrische MINI Cooper SE belichaamt emissievrije mobiliteit en biedt het kenmerkende Go-Kart gevoel, zowel binnen als buiten de stad. Het nieuwe elektrische driedeursmodel is nu ook beschikbaar met zowel E als SE motorisering in de John Cooper Works (JCW) Trim, waarmee de rijke racegeschiedenis van het merk wordt benadrukt.

Afbeelding - MINI Cooper SE JCW

Uniek ontwerp aan zowel de voor- als achterzijde, voorzien van een motorsport-geïnspireerde esthetiek

Het nieuwe John Cooper Works-logo, met duidelijke contouren en traditionele rode, witte en zwarte kleuren, springt eruit met een gesymboliseerde geblokte vlag op de voorste grille van de MINI. De krachtige uitstraling van de elektrische MINI Cooper in JCW Trim wordt geaccentueerd door 18-inch wielen met tien spaken in een tweekleurig ontwerp en opvallende rode JCW-remklauwen. Motorkapstrepen benadrukken het sportieve karakter.


De JCW Trim van de elektrische MINI Cooper is standaard voorzien van opvallende diffusors aan de voor- en achterkant, met een hoogglanzend zwart radiatorrooster en logo-omlijsting. Optische hoogtepunten zijn het contrasterende dak en de Chili Red spiegelkappen.


MINI LED-koplampen met unieke lichtsignaturen tonen met geselecteerde JCW-kenmerken slechts twee horizontale strepen als dagrijverlichting, waarmee het minimalistische ontwerp van de nieuwe elektrische MINI Cooper wordt benadrukt. Matrixachterlichten onderstrepen de breedte van de achterkant.

Afbeelding - MINI Cooper SE JCW - Interieur

Interieur ontworpen met inspiratie uit de wereld van de autosport

De JCW-stoelen combineren synthetisch leer met rode stiksels en meerkleurig gebreid materiaal op de schouders. Het zwart-rode kleurthema strekt zich uit tot het breigoed dat de binnenkant van de deur en het dashboard bedekt. Op de passagierszijde is een JCW-specifiek patroon in de stijl van een geblokte vlag toegevoegd.


Het centrale OLED-scherm, met een diameter van 240 mm, consolideert voertuiggerelateerde gegevens en geeft informatie over navigatie, media, telefoon en klimaatinstellingen. Met de MINI Experience Modes biedt het nieuwe mogelijkheden voor personalisatie, waaronder de op John Cooper Works geïnspireerde Go-Kart-Modus. Deze modus kleurt het display en de binnenverlichting antracietrood, naast het speciale Go-Kart-geluid. De geoptimaliseerde gasrespons van het gaspedaal verbetert de sportieve rijervaring in deze modus.

Afbeelding - MINI Cooper SE JCW - Rijhulpsystemen

Nieuwe rijhulpsystemen en efficiënt opladen

Met 12 ultrasone sensoren en vier surroundcamera's vergemakkelijkt Parking Assistant Plus het parkeerproces door vrije parkeerplaatsen te identificeren. De innovatieve Explore-modus, uniek in dit segment, maakt het mogelijk om via een smartphone te parkeren zonder dat de bestuurder zich in de MINI hoeft te bevinden.


Snel opladen met gelijkstroom is mogelijk tot 95 kW, waardoor de batterij in minder dan 30 minuten van 10% naar 80% kan worden opgeladen bij een snellaadstation. De hoogspanningsbatterij kan met wisselstroom van 11 kW worden opgeladen. Wanneer de navigatie is ingeschakeld, wordt de hoogspanningsbatterij van de elektrische MINI Cooper voorbereid op de ideale temperatuur voor efficiënt opladen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit resulteert in aanzienlijk kortere oplaadtijden, vooral bij lage buitentemperaturen.