12 jun 2024Nieuws

DE NIEUWE MINI COOPER 5-DEURS

De nieuwe MINI 5 -deurs

MINI presenteert met trots de nieuwe Cooper 5-Deurs, een model dat de iconische MINI-uitstraling combineert met verbeterde functionaliteit. Met een lengte van 4.036 mm, een breedte van 1.744 mm en een hoogte van 1.464 mm, behoudt het nieuwe model de afmetingen van zijn voorganger, wat het basisidee van MINI onderstreept: zoveel mogelijk ruimte creëren binnen een compact oppervlak.

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is verkrijgbaar met twee krachtige benzinemotoren. De driecilinder motor levert 115 kW/156 pk, terwijl de viercilinder motor van de Cooper S 150 kW/204 pk biedt. Dankzij de compacte afmetingen, korte overhang en een kleine draaicirkel van 11,4 meter is de MINI Cooper 5-Deurs een veelzijdig model, ideaal voor stadsverkeer.

De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs is beschikbaar vanaf €38.490 voor de C-motor en vanaf €43.990 voor de S-motor.

 

De MINI Cooper 5-Deurs achterkant

Het design van de MINI Cooper 5-Deurs

Het exterieur van de nieuwe MINI Cooper 5-Deurs wordt gekenmerkt door iconische ronde koplampen, een achthoekige grille, en standaard LED-koplampen. Het interieur bevat innovatieve materialen, zoals gebreide oppervlakken van gerecycled polyester. Het centrale OLED-display van 240 mm in diameter is het visuele middelpunt, waardoor alle voertuigfuncties intuïtief bediend kunnen worden via aanraking of spraak.


De nieuwe MINI Cooper 5-Deurs biedt een ruim interieur met voldoende plaats voor vijf passagiers. In vergelijking met de 3-Deurs versie is de wielbasis 72 mm langer en de carrosserie 172 mm langer, wat bijdraagt aan extra comfort en ruimte voor de inzittenden. De korte overhang, heldere oppervlakken en expressieve accenten geven de auto zijn onmiskenbare MINI-uitstraling. Digitale innovaties en een meeslepende gebruikerservaring tillen het MINI-DNA naar een hoger niveau.