20 jan 2024Nieuws

DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COOPER

MINI Cooper SE

Ontdek indrukwekkende prestaties, ruim comfort, een compact ontwerpen duurzame mobiliteit met de nieuwe elektrische MINI Cooper. De oorspronkelijke MINI zorgde 64 jaar geleden voor een revolutie in persoonlijke mobiliteit door maximale ruimte te bieden bij minimale buitenafmetingen. De nieuwe MINI blijft trouw aan deze filosofie, met de focus op een Go-Kart rijervaring in een compacte auto.

De MINI Cooper Electric combineert innovatieve technologie met het kenmerkende MINI-DNA in een modern, digitaal en onderscheidend ontwerp. Het is de krachtigste elektrische versie in de nieuwe vijfde generatie van de MINI 3-Deurs, met tal van digitale functies en moderne assistentiesystemen voor hedendaagse en toekomstige mobiliteit. Ontdek het nu!

  • Checkmark4 zitplaatsen
  • Checkmark218 pk
  • Checkmark400 km actieradius
MINI Cooper Electric Vooraanzicht

DE PRESTATIES VAN DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COOPER

De MINI Cooper Electric-lineup heeft twee indrukwekkende modellen: de MINI Cooper E en de MINI Cooper SE. De MINI Cooper E is voorzien van een elektromotor met 135 kW (184 pk) vermogen en een koppel van 290 Nm. Met een accucapaciteit van 40,7 kWh biedt de MINI Cooper E een actieradius tot wel 305 kilometer (WLTP) en sprint van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden.

De MINI Cooper SE daarentegen is krachtiger, met 160 kW (218 pk) vermogen en een maximaal koppel van 330 Nm. Deze versie sprint in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De MINI Cooper SE is uitgerust met een 54,2 kWh hoogvoltage-accu, wat resulteert in een royale actieradius van 402 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Wanneer je snel wilt opladen met gelijkstroom, volstaan 30 minuten om de accu van 10 tot 80 procent op te laden. Het laadproces is eenvoudig te optimaliseren dankzij de handige instellingen, die je gemakkelijk kunt beheren via de MINI App. Ontdek de kracht en veelzijdigheid van deze elektrische MINI-modellen!

MINI Cooper SE Exterieur

HET EXTERIEUR VAN DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COOPER

De volledig elektrische MINI Cooper heeft een opvallend ontwerp dat wordt gekenmerkt door de nieuw ontworpen achthoekige grille en de ronde koplampen. De LED koplampen, met een optionele lichtsignatuur, benadrukken de unieke uitstraling van de MINI en bieden speciale welkomst- en afscheidsanimaties in verschillende lichtmodi. Het compacte silhouet van de auto behoudt de herkenbare MINI proporties, met korte overhangen, een korte motorkap en een lange wielbasis. Deze opwindende uitstraling, gecombineerd met klassieke ontwerpelementen en een eigentijdse esthetiek, zorgt ervoor dat de MINI Cooper opvalt in de stedelijke omgeving. Bovendien zijn de achterlichten verzonken in het ontwerp, waardoor de heldere oppervlakken aan de achterkant mooi tot hun recht komen.

MINI Cooper SE Interieur

HET INTERIEUR VAN DE NIEUWE ELEKTRISCHE MINI COOPER

Het interieur van de MINI Cooper Electric is een knap staaltje van minimalisme met een digitale touch en een warme uitstraling. Er zijn minder componenten, die dankzij een slim design en hoogwaardige implementatie het beroemde design van de klassieke Mini naar het heden brengt. Het hart van dit minimalistische interieur wordt gevormd door het ronde OLED-display, samen met de herkenbare toggle bar met vijf tuimelschakelaars en een nieuw ontworpen stuurwiel. Een primeur is het gebogen dashboard, dat bekleed is met textiel. Het centrale, hoogwaardige OLED-display zet nieuwe maatstaven. Dit scherm is zowel een visuele traktatie als een gemakkelijk bedieningscentrum. In de nieuwe MINI Cooper Electric is dit display nog dichter bij de bestuurder geplaatst voor extra gebruiksgemak. Een reeks functies, waaronder navigatie, telefonie en entertainment, kan ook worden bediend met de allereerste volwaardige spraakassistent van het merk. De interactie met deze spraakassistent vindt plaats op het ronde OLED-display en omvat animaties van grafische elementen, typografie en een avatar genaamd Spike.