18 jan 2024Blog

SUBSIDIE VOOR DE MINI ELECTRIC

Afbeelding - Header - MINI Electric - subsidie

Alsof elektrisch rijden in een MINI niet leuk genoeg is.

Voor alle MINI fans die graag elektrisch willen gaan rijden: wij hebben prachtig nieuws voor jullie! De overheid stimuleerde elektrisch rijden al door het schrappen van de belastingen (wegenbelasting en BPM). Daar komt nu een nieuwe regeling bij, alsof elektrisch rijden in een MINI nog niet leuk genoeg is! Bij aankoop van een nieuwe elektrische auto onder de € 45.000,-, kom je in aanmerking voor een subsidie van € 2.950,-. De MINI Electric is er al vanaf € 38.390,-!

"HET IS BELANGRIJK DAT SCHOON RIJDEN VOOR MENSEN TOEGANKELIJK WORDT." Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

 

- Koop: € 35.440,-

- Private Lease: € 422,- Per Maand

- Privé Financiering: € 270,- Per Maand

 

Afbelding - Subsidie - MINI Electric- hoe werkt het

HOE HET WERKT

Heb jij een prachtige Elektrische MINI aangeschaft? Gefeliciteerd! Wat ga jij daar een plezier aan beleven. Nadat je jouw MINI hebt aangeschaft moet je wel even zelf de subsidie aanvragen, dit kan vanaf 10 januari 2023  en werkt met terugwerkende kracht. De subsidie kun je tegen die tijd aanvragen op de website van de Rijksoverheid, druk hiervoor op de oranje knop "subsidie aanvragen". In het geval van Private Lease draagt MINI de zorg voor alle administratie rondom de subsidie. Wanneer je een subsidie aanvraagt voor een elektrische MINI bedraagt de subsidie ten alle tijden € 2.950,- of € 61 per maand en geldt voor een periode van 4 jaar. Let op! Wanneer jij jouw MINI Electric binnen dit termijn verkoopt ben je zelf verantwoordelijk voor het gedeeltelijk terug betalen van die subsidie. 

Subsidie aanvragen