24 apr 2024Blog

MINI INTRODUCEERT DE NIEUWE ACEMAN

MINI Introduceert de nieuwe MINI Aceman

Nieuw bij MINI:

de revolutionaire Aceman, de allereerste elektrische crossover in het premium compacte segment. De MINI Aceman is een briljante samensmelting van compacte afmetingen en optimale binnenruimte. Het eindresultaat? Een eigentijdse interpretatie van Sir Alec Issigonis' visionaire concept, waarbij ruimte maximaal wordt benut met een minimale voetafdruk, en dit alles aangedreven door een ultramodern elektrisch aandrijfsysteem. Met een indrukwekkende (voorlopige) actieradius van maximaal 406 kilometer (WLTP) biedt de MINI Aceman emissievrije mobiliteit, zelfs buiten de stadsgrenzen.

Stefanie Wurst, Head of MINI, verklaart enthousiast: "De MINI Aceman tilt de digitale beleving naar een geheel nieuw niveau, waardoor rijden een waar genot wordt. Ontworpen voor het hectische stadsleven, maar net zo functioneel en veelzijdig als een crossover, en bovendien voorzien van het iconische Go-Kart gevoel dat je van MINI gewend bent. De gestroomlijnde vormgeving, krachtige prestaties en veelzijdigheid maken van de MINI Aceman een doorslaand succes."

Het exterieur: Nieuwe ontwerpstijl ‘Charismatic Simplicity’

Alle nieuwe MINI-modellen hebben een strak en minimalistisch design. Daardoor hebben ze een eigentijdse, zelfbewuste uitstraling. De ontwerpstijl van de MINI Aceman toont ook zijn vooruitstrevende karakter. De MINI Aceman straalt sportiviteit en zelfvertrouwen uit. Deze nieuwe crossover met z’n vijf deuren is gebaseerd op een puur elektrisch aandrijfconcept. De Aceman heeft vijf zitplaatsen en 300 liter bagageruimte – uit te breiden tot 1.005 liter door de achterbank neer te klappen. Met zijn lengte van 4,07 meter, breedte van 1,75 meter en hoogte van 1,50 meter past de MINI Aceman naadloos tussen de nieuwe MINI Cooper en nieuwe MINI Countryman in. Met zijn gestroomlijnde voorzijde, korte overhangen en functionele design – volgens het ‘Clever Use of Space’-designprincipe van MINI – heeft de Aceman de kenmerkende stijl van MINI, met een onderscheidend karakter. De standaard dakrails, zwarte wielkasten en beschermpanelen rondom en opvallende wielen (17, 18 of 19 inch) benadrukken het veelzijdige, avontuurlijke karakter van de MINI Aceman.

Kenmerkende LED-koplampen

De voorzijde van de MINI Aceman straalt kracht uit. Kenmerkende MINI-stijlelementen – de koplampen en grille – zijn een nieuw design.. De vorm van de grille bouwt voort op de traditionele zeshoek en de omlijsting ervan loopt door tot onderaan de voorbumper. De grille – in de (optionele) nieuwe kleur Vibrant Silver of in hoogglans Jet Black – is een detail dat de MINI Aceman direct onderscheidt.De hoekige LED-koplampen sluiten aan bij het heldere design van de motorkap; het geheel geeft de Aceman een onderscheidend karakter. De dagrijverlichting in de LED-koplampen heeft (vanaf optiepakket S) drie modi en onderstreept de expressiviteit van de Aceman.

Opvallende details

De opvallende styling van de Aceman legt een link naar de historie van het merk, waardoor hij direct als MINI herkenbaar is. MINI heeft de klassieke opbouw van carrosserie, ruiten en dak tot de essentie teruggebracht. Doordat de carrosserie en de ruiten vloeiend in elkaar overlopen, heeft de Aceman optimale aerodynamica. De verzonken portiergrepen benadrukken de moderne uitstraling van de MINI Aceman terwijl de diagonale lijn onder de A-stijl verwijst naar de lasnaad van de klassieke Mini. De harmonieuze lijnen tussen de wielkasten creëren een intrigerende taille, die de MINI Aceman dynamische flair geeft. De opvallend vormgegeven wielkasten – met een lang doorlopende lijn eindigend in een scherpe bocht – zijn een uniek kenmerk van de MINI Aceman. De matzwarte dorpels completeren het zijaanzicht en geven de MINI Aceman zijn slanke, atletische uitstraling. De achterkant van de MINI Aceman heeft een horizontale vorm die zijn breedte en stabiliteit benadrukt. De aerodynamisch gevormde achterruit accentueert de krachtige schouderlijn die versterkt wordt door de dakspoiler. De voor MINI kenmerkende verticale Matrix-achterlichten – optioneel met drie aparte modi – geven de Aceman extra herkenbaarheid. De brede, donkere rand onder de achterbumper en het geïntegreerde beschermingspaneel aan de onderzijde tussen de wielkasten geven dit crossover-model sportieve proporties.

Contrasterend dak en vier uitvoeringen

De MINI Aceman is er in expressieve kleuren en voor het dak zijn vier contrasterende kleuren leverbaar voor de kenmerkende MINI-stijl.

  • CheckmarkDe Essential Trim
  • CheckmarkDe Classic Trim
  • CheckmarkDe Favoured Trim

De sportieve flair van de Aceman komt maximaal tot uiting in de JCW Trim. Deze op de autosport geïnspireerde versie heeft zijn eigen karakteristieke details, zoals de rand van de grille en het JCW-logo in hoogglans zwart en het dak en de optionele bonnet stripes in contrasterend Chili Red. De achterzijde toont extra sportief en de wielkasten zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Aerodynamische wielen (17, 18 of 19 inch) maken het uiterlijk van de MINI Aceman compleet.

Het interieur: Puristisch ontwerp, breed scala materialen

De nieuwe designstijl ‘Charismatic Simplicity’ van MINI komt vooral in het interieur tot uiting. Met consequent minimalisme volgt de MINI Aceman de visie van Sir Alec Issigonis, de ontwerper van de klassieke Mini. Met zijn centrale OLED-display en de nieuw ontworpen tuimelschakelaars weerspiegelt de cockpit belangrijke elementen uit de klassieke Mini. Ruime portiervakken en comfortabele ruimte voor schouders en benen geven het interieur openheid. Het (optionele) panoramische glazen dak versterkt dat met extra daglicht van bovenaf. Verlichting langs de rand van de hemelbekleding zorgt voor extra sfeer. De portiergrepen en de luidsprekerroosters in Vibrant Silver vormen een fascinerend contrast met het horizontale ontwerp van de cockpit. De minimalistische stijl komt terug in de gebogen oppervlakken van het dashboard, bekleed met een weefsel van gerecycled polyester, waarin de onderste kleur doorschijnt in de bovenste. Dit geeft een vriendelijke sfeer met sterke contrasten. Ook de portierbekleding is vervaardigd van dit gemakkelijk te onderhouden, veelzijdige materiaal. Optioneel zijn de comfortabele stoelen bekleed met hoogwaardige stof of geperforeerd Vescin. Achterin biedt de MINI Aceman plaats aan drie passagiers. De achterbankleuning is in ongelijke delen (60:40) neerklapbaar.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

  • CheckmarkMINI Aceman E (electricity consumption combined: 14,7 – 14,1 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km; CO2-class: A; Range in km according to WLTP: 298 - 310)
  • CheckmarkMINI Aceman SE (electricity consumption combined: 14,8 – 13,9 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km; CO2-class: A; Range in km according to WLTP: 382 – 406)

MINI - Mediapost - Nieuws - MINI Introduceert Aceman 1MINI - Mediapost - Nieuws - MINI Introduceert Aceman - foto 2MINI - Mediapost - Nieuws - MINI Introduceert Aceman - foto 3