19 jan 2024Blog

MINI-ELECTRIC

MINI Electric

ALLES WAT JE ERVAN MOET WETEN

De afgelopen jaren is het aanbod volledig elektrische auto’s flink gestegen. Elektrische laadpalen zijn niet meer te missen in parkeergarages en bijna iedere autofabrikant is bezig met een volledig elektrisch model, zo ook MINI. De MINI Electric is qua uiterlijk te vergelijken met de MINI Cooper S, maar zijn stoere details geven prijs dat het gaat om de volledig elektrische variant van MINI. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de MINI Electric en waarom jij er straks ook één wilt gaan rijden.

 

Afbeelding - MINI Cabrio Electric Exterieur

EEN ECHTE MINI

De MINI Electric is een echte MINI. Logisch zou je zeggen, maar dat is niet helemaal waar. Bij veel elektrische auto’s is de rijervaring heel anders dan wanneer je een gewone auto van dat merk koopt. De MINI Electric is net als de andere modellen snel en wendbaar. Met dank aan de krachtige elektromotor ervaar je sportieve acceleraties en het typische go-kart gevoel waar MINI om bekend staat. Met een sprint van 0 naar 100 in 7,3 seconden is de MINI Electric bijna net zo snel als de MINI Cooper S en dankzij de digitale cockpit heb je alle functies binnen handbereik.

Placeholder Afbeelding

DE ACTIERADIUS

Iedere rit is er één om nooit te vergeten. De MINI Electric heeft een accupakket van 32,6 kWh en een actieradius van 225 kilometer. Deze eigenschappen maken de auto perfect voor in de stad en kleinere afstanden. De auto beschikt over vier verschillende standen namelijk, Sport, MID, Green en Green+. Als je in Green+ rijd kan je een langere afstand afleggen dan wanneer je in Sport rijdt. De MINI Electric kan je bijna helemaal rijden met één pedaal, zowel voor accelereren als remmen, ook wel One Pedal Driving genoemd. Wanneer je het pedaal op laat komen werkt de motor als een dynamo. Elke keer dat je stopt lever je dus energie terug aan de accu en is het dus zéér uitdagend om te zien hoeveel stroom jij in een rit kan opwekken. Mocht je denken: "dat lijkt mij heel irritant" - deze functie is ook gemakkelijk uit te schakelen!

PLUSPUNTEN MINI ELECTRIC

✓ Elektrisch rijden is goedkoper. Zoals al eerder is beschreven is elektrisch rijden op allerlei vlakken goedkoper dan een auto met brandstofmotor. Dit komt doordat de prijs per kilometer lager is en doordat de overheid allemaal regelingen in het leven heeft geroepen om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken.

✓ Elektrisch rijden is beter voor het milieu, doordat elektrische auto’s geen stikstofoxiden en fijnstof produceren. Ook stoten ze geen CO2 uit bij de productie en het rijden. Als je ook zelf nog je eigen stroom opwekt via bijvoorbeeld zonnepanelen ben je helemaal goed bezig voor het milieu.

✓ De auto is stil en heeft minder onderhoud nodig. De elektrische auto heeft weinig mechanische onderdelen en weinig draaiende slijtage onderdelen. Hierdoor hoeft de auto minder vaak naar de garage voor onderhoud. Daarnaast hoef je ook geen olie of oliefilter te vervangen. Door het ontbreken van olie, fossiele brandstoffen en een uitlaat heb je ook minder last van stank en geluid.

✓ Elektrische auto’s rijden sportief. Veel rijders vinden de acceleratie bij een elektrische auto verslavend. De auto’s hebben ongeacht de snelheid veel koppel beschikbaar. Hierdoor ben je bij ieder stoplicht snel weg. Zo sprint de MINI Electric binnen 7,3 seconden van 0 naar 100, best netjes toch?

Afbeelding - MINI Electric - Subsidies

SUBSIDIES

Naast dat elektrisch rijden beter is voor het milieu, is het ook beter voor je portemonnee. De overheid schrapt namelijk de wegenbelasting en de bpm. Alsof dit nog niet fijn genoeg is, is er ook nog een nieuwe regeling bij gekomen. Particulieren komen nu namelijk ook in aanmerking voor een subsidie van maar liefst €3.350,-. Dit voordeel heb je als je een nieuwe MINI Electric wilt gaan rijden, omdat de consumentenwaarde van de MINI Electric bijna altijd minder dan het maximale aankoopbedrag van € 45.000,- bedraagt. Ook wanneer je een gebruikte MINI Electric koopt heb je recht op een subsidie, namelijk een bedrag van € 2.000,-.

KOSTEN

Over het algemeen zijn elektrische auto’s duurder in aanschaf dan auto’s met een brandstof motor. De belangrijkste reden hiervoor is dat het accupakket het duurste onderdeel is in de auto. Bij de MINI Electric is dit niet het geval, deze is zelfs goedkoper dan de benzine variant. Ook is de MINI Electric goedkoper in vaste en variabele lasten, dit zorgt ervoor dat de aanschaf een stuk aantrekkelijker wordt.

Placeholder Afbeelding

EXTRA MAATREGELEN OVERHEID

Is dit een extra stimulans voor jou? Om het rijden van een elektrische auto extra te stimuleren heeft de overheid een aantal maatregelen opgesteld:


 • Checkmark

  Is dit een extra stimulans voor jou? Om het rijden van een elektrische auto extra te stimuleren heeft de overheid een aantal maatregelen opgesteld:

 • Checkmark

  Geen BPM. Deze extra belasting die je betaalt bij de aanschaf van een nieuwe auto hoef je niet te betalen bij de aanschaf van een elektrische auto. De belasting is namelijk gebaseerd op de CO2-uitstoot van een auto en dat heeft een elektrische auto niet.

 • Checkmark

  Geen wegenbelasting. Wanneer je een volledig elektrische auto rijdt hoef je geen motorrijtuigbelasting te betalen.

 • Checkmark

  Milieu-investeringsaftrek. Ondernemers kunnen een subsidie ontvangen in de vorm van een extra afschrijvingspost. Hierdoor valt de fiscale winst van die onderneming lager uit en betalen ze minder inkomstenbelasting.

 • Checkmark

  Aanschafsubsidie. Particulieren komen nu ook in aanmerking voor een subsidie van €3.350 bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto onder de €45.000. Bij occasions is dit €2.000,-


Placeholder Afbeelding

KLAAR VOOR EEN ELEKTRISCHE RIT?

Ben je al overtuigd? De MINI Electric is zóóó leuk om te rijden, heeft veel financiële voordelen en is ook nog goed voor het milieu. Genoeg redenen om de MINI een keertje uit te proberen en bij deze ben je van harte uitgenodigd. Ontdek zijn speelse karakter, zijn gave innovatieve features of gewoon hoe leuk elektrisch rijden is. Bij Dusseldorp MINI hebben we een divers aanbod aan MINI Electric modellen, zodat je er altijd één vindt die bij je past. Dat beloven we je. Ben jij klaar voor een elektrische rit? Plan dan nu jouw proefrit via de onderstaande button.